Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert szinte a teljes távon sérült autót vezetve is behozta a pontszerző kilencedik helyre a Hyundait. Hamarosan következik a főfutam.

A szezon 14. időmérőjén a 12. alkalommal is a top 3-ban végzett Michelisz Norbert a magyar idő szerint vasárnap 3 órakor kezdődő kvalifikáción a kínai Ningpóban, ahol a második leggyorsabb volt közvetlenül Thed Björk mögött és Esteban Guerrieri előtt. Ez azt jelentette, hogy a fordított rajtrácsos futamon a kilencedik helyről indulva kísérelhette meg a minél több pont begyűjtését a Hyundai magyar pilótája.

A rajt után Michelisz megtartotta a kilencedik helyet, igaz, az első körben Björk megelőzte őt, viszont előle Gabriele Tarquini kiesett. Kicsit később már látszott, hogy a szombati futam technikai meghibásodásához hasonlóan ezúttal is sérült autóval kellett boldogulnia, ugyanis leszakadt a Hyundai kipufogója, ami a kocsi alján lógott. Michelisz így is tartotta magát a kilencedik helyen, pedig a mögötte haladó Nathanaël Berthon még neki is ment, és ezt az akcióját vizsgálták a versenybírák, de nem büntették meg a franciát.

03718008 1MDM0206 1

Sérült autóval az egyetlen reális cél a kilencedik hely megtartása lehetett, és Berthon folyamatosan mindössze fél másodperces lemaradással követte őt. Egészen a 12. körig sikerült tartani őt, amikor Yann Ehrlacher kicsúszása miatt megkavarodott az élmezőny: Berthon ekkor megelőzte Micheliszt, aki viszont bejött a kicsúszó hondás elé, így összességében maradt a kilencedik, amivel az időmérős négy után újabb két pontot szerzett.

A ningpói versenyhétvégét záró, legtöbb pontot érő főfutamot magyar idő szerint 9:40-kor rendezik (Eurosport 1, M4 Sport), amelyen Michelisz Norbert a második helyről rajtol majd - persze ehhez előbb meg kell javítani az autóját, úgyhogy lesz munka a BRC boxában.

A második futam végeredménye:

ningbo r2