Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert hét helyet javítva a rajtpozícióján a 14. helyen zárt a második futamon a kínai Vuhanban. Megvan a Hyundai első pontszerzése a hétvégén.

A magyar idő szerint vasárnap 3 órakor kezdődő időmérőn a többi gyártóhoz képest erősen túlsúlyos Hyundai egyik pilótája sem tudott az első tíz közelébe kerülni, már a Q1-ben kiestek mindannyian, így a fordított rajtrácsos futamon sem reménykedhettek túl sok pontszerzési esélyben. Michelisz Norbert a 22. helyen végzett a kvalifikáción, de a zengős Szabó Zsolt három rajthelyes büntetést kapott feltartás miatt, így a Hyundai gyári pilótája a 21. helyről indult.

Michelisz a rajt után feljött a 17. helyre közvetlenül BRC-s csapattársa, Gabriele Tarquini mögé, akit később meg is előzött a futamon, az olasz ki is állt a boxba. Ekkor a magyar versenyző már a 14. helyen haladt, mivel előtte egy másik hyundaios, Thed Björk, valamint a Cuprát vezető John Filippi összeütközött, és mindketten kiestek.

A versenyben maradt két Hyundai közül Michelisz Norbert hét, Yvan Muller öt helyet lépett előre a futam végéig a rajthelyéhez képest, de mivel a francia a 15. pozícióban kezdte a versenyt, ez számára pontszerzést ért. A négyszeres világbajnok a 10. helyért egy egységet zsebelt be, így Zandvoorttal szemben Vuhanban legalább a pontszerzés összejött az egyébként a bajnoki cím legnagyobb esélyesének számító Hyundainak.

Az utolsó, harmadik futamot magyar idő szerint 11:05-kor rendezik, és élőben közvetíti az M4 Sport, illetve az Eurosport 1 is.

A második futam végeredménye:

wuhan r2