Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Vasárnap tovább folytatódott a többi gyártóhoz képest meglehetősen túlsúlyos Hyundai szenvedése a kínai Vuhanban. Michelisz Norbert a 22. helyen zárta a második időmérőt.

Magyar idő szerint vasárnap három órakor a WTCR mezőnye a második időmérőjét kezdte meg a kínai Vuhanban, de Michelisz Norbert számára gyakorlatilag ez volt az első ezen a hétvégén. Szombaton az első kvalifikáció előtt motort kellett cserélni a magyar pilóta Hyundaiában, így a nap számára az autó bejáratásáról szólt.

Vuhanban azonban másként sem lett volna sok esélye a jó eredmény elérésére, ami a többi hyundaios eredményéből látszott: az esélykiegyenlítő-rendszer által a többi gyártóhoz képest alaposan túlsúlyossá tett dél-koreai márka legjobbja Thed Björk volt a szombati időmérőn egy 17., a futamon pedig Yann Ehrlacher büntetése után egy 12. hellyel. Tehát a pontszerzés nehézkesnek tűnt az autóval, amelynek négy versenyzője állt a bajnokság első négy helyén.

03718009 1MDM3408

A helyzet vasárnapra sem lett sokkal jobb a Hyundai szempontjából: ezúttal is Björk volt a márka legjobbja, aki ugyan előrébb végzett, mint a szombati időmérőn, de a 14. hellyel ő sem jutott tovább a Q2-be. Michelisz Norbert a hétvége során először ment az 1:24-es határvonal alá (1:23,937), amivel csak a 22. helyet tudta megszerezni. Ez azt jelenti, hogy Vuhan a második helyszín a szezonban Zandvoort után, amikor nem végzett a top 3-ban egyik időmérőn sem - a többi 12 alkalommal, amikor versenyképes volt a Hyundai, ez mindig sikerült neki.

A vasárnapi futamokat magyar idő szerint 9:45-kor és 11:05-kor rendezik, és mindkettőt élőben közvetíti az M4 Sport, illetve az Eurosport 1 is.

A második időmérő végeredménye: 

Q1

wuhan q2 q1

Q2

wuhan q2 q2

Q3

wuhan q2 q3