Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert a rajtnál Gabriele Tarquini mögé került, de behozta a Hyundait a második helyen. Két dobogós helyezésével a hungaroringi hétvége második legeredményesebb versenyzője lett az olasz világbajnok mögött.

Alig fejeződött be a M1RA-s Nagy Dániel második helyével véget érő fordított rajtrácsos futam a Hungaroringen, máris kezdődött a hétvégét záró verseny, amelyen az időmérőn győztes Michelisz Norbert indult a pole pozícióból. Lógott az eső lába a rajtnál, de száraz pályán kezdte meg a futamot a mezőny.

Michelisznek a szombatihoz hasonlóan ezúttal sem a tervei szerint alakult a rajt, ugyanis BRC Racing Teames csapattársa, Gabriele Tarquini megelőzte őt. A Hyundai magyarja egyből próbált visszatámadni, de sikertelenül. Közben a kilencedik helyről rajtoló Nagy Dániel két helyet előrelépett. 

Két kört a safety car mögött tett meg a mezőny, amíg elszállították Aurelien Panis rossz helyen megálló autóját. Esteban Guerrieri pedig rossz rajt miatt boxutcaáthajtásos büntetést kapott, így Nagy Dániel feljött a hatodik helyre.

03718003 GRL 13990

A hetedik körben rákezdett az eső, emiatt a versenyigazgatás piros zászlóval megszakította a futamot. A mezőny újra felsorakozott a rajtrácson, hogy a csapatok feltehessék az esőgumikat az autókra, amennyiben így döntenek. Végül annyira nem kezdett el esni, hogy esőgumi feltételét érezzék szükségesnek, kitartottak a száraz mellett.

Safety car mögül rajtolt újra a mezőny, de egy kör után ki is ment a biztonsági autó. Eseménytelenül köröztek a csapatok a hátralévő időben. Michelisz közelről, 4-5 tizedes távolságból követte Tarquinit, mögöttük viszont a harmadik Yvan Muller több mint két másodperccel lemaradt. Nagy Dániel a hatodik helyen hasonló helyzetben volt: négy tizeddel Lessennes mögött, 1,6 másodperccel James Thompson előtt.

Így ért véget a futam, Michelisz Norbert tehát a szombati harmadik helye után vasárnap is dobogóra állt a Hungaroringen - ezúttal másodikként, amiért 23 ponttal gazdagodott. Összesen 53 pontot gyűjtött ezen a hétvégén, amivel a második legeredményesebb versenyző volt haza pályán, egyedül Tarquini volt jobb nála három ponttal.

Két hét múlva a legendás Nürburgring-Nordschleifén folytatódik a WTCR-szezon. A bajnokság élmezőnyének állása két versenyhétvége után: 1. Tarquini 118 pont, 2. Ehrlacher 82, 3. Muller 77, 4. Michelisz 75, 5. Huff 65.